Kudüs ve Tel Aviv’de dinmeyen protestolar: “GO AWAY!”

Kudüs, Tel Aviv, Caesarea, Hayfa ve ülkenin birçok diğer merkezlerinde, binlerce İsrailli 1 Ağustos Cumartesi akşamı, Şabat çıkışında, hükümetin politikaları ile Başbakan Netanyahu ve eşi Sara’ya karşı protesto gösterilerinde bulundu.

Elda SASUN Dünya
4 Ağustos 2020 Salı

Binlerce kişi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'te Balfour Caddesinde bulunan ikametgâhının önünde toplandı. Protestocular hükümeti ve liderini kınayan sloganlarla, fakat bilhassa ekonomik bezginliklerini anlatan pankartlarla, gayet medeni bir şekilde, saatlerce toplandı. 

Akşam saat 20.00 sularında toplanmaya başlayan halk, ancak gece yarısından sonra dağıldı. Protestoya gelenler arasında sol, sağ, hatta Likud Partisi yanlısı gençler, hükümetin sağlık ve ekonomik politikasından son derece şikâyetçi olan her yaştan insan vardı. 

Tel Aviv'deki neredeyse tüm köprülerde, Yafo yakınlarındaki Charles Clore Park'ta ise birkaç yüz gösterici toplandı. Barış yanlısı, uluslararası ünlü şarkıcı Ahinoam Nimni (Noa) kendisi gibi düşünenleri ülkenin geleceği için birlikte şarkı söylemeye davet ederek Netanyahu’yu istifa etmeye çağırdı. Netanyahu'nun Caesarea'daki evinin yakınında da diğer bir protesto gösterisi gerçekleşti. Geçtiğimiz son haftalar üst üste hiç dinmeden düzenlenen bu protestoların ülke genelinde yaklaşık 300 kavşakta ve köprüde düzenlendiği bildirildi.

Kudüs'teki Başbakanlık Konutu önündeki gösteriden önce de polis protestocuları bir dizi düzenlemeye izin verdi. Ayrıca protestolarda, katılımcıların güvenliğini sağlamanın yanı sıra, protestonun "polis memurlarına, sivillere veya mülke karşı şiddet gösterisine dönüştürülmesine izin vermeyeceği ve şiddetli ayaklanmaların ve rahatsızlıkların sıfır tolerans ve kararlılıkla ele alınacağı" da vurgulandı.

 

 

Netanyahu Ailesinin ikametgahı - Balfour Caddesi 

 

 Basın muhabirlerini azarladığı bir ses kaydının medyaya düşmesinin ardından, psikoloji diploması olan Sara Netanyahu’ya “Diplomalarınla git!” pankartları açan protestocular

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün