Amazon, Google ve Wish neo-Nazi ve KKK ürünlerini kaldırdı

Amazon, Google ve Wish platformlarında satılan neo-Nazi ve beyaz üstünlüğünü savunanların ürünlerini platformlarından kaldırdı.

Dünya
28 Temmuz 2020 Salı

Web sitelerinde beyaz üstünlükçülerin ürünlerini satın almayı tavsiye eden algoritmaların olduğunu ortaya çıkaran BBC’de yayınlanan bir haber programının ardından Amazon, Google ve Wish ürünleri sitelerinden kaldırdı.

Program için yapılan araştırmada söz konusu platformlarda neo-Nazi kitaplarının ve Ku Klux Klan eşyalarının satın alınabileceği ortaya çıkarılmıştı. Haber programında, e-ticaret siteleri Amazon ve Wish’te aşırı sağcı özgürlükçü Boogaloo hareketi gibi diğer beyaz üstünlükçülerin ürünlerini de tavsiye eden algoritmaların kullanıldığı açıklandı.

Hem Amazon hem Wish, BBC’nin irtibata geçmesinin ardından söz konusu ürünleri sitelerinden kaldırdığını belirtti. Google da Google Play ve Google Books’taki ırkçı içerikleri kaldırdı. Üç şirket de platformlarında ırkçı ürün ve eşyaların satışını yasakladıklarını açıkladı.

ADL’nin aşırıcılıkla mücadele konusunda faaliyet gösteren merkezinin başkanı Oren Segal  yaptığı açıklamada şirketlerin algoritmaların neleri tavsiye ettiği konusunu sürekli kontrol altında tutmaları gerektiğini ve bu algoritmalara “sorumlu olmayı” öğretmeleri gerektiğini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün