Arap aileyi ölümden kurtaran İsraillinin adı Arap mahallesine verilecek

Arap anne ve üç çocuğunu gölde boğulmaktan kurtaran ancak yorgun düşerek hayatını kaybeden Michael Ben Zikri’nin adı Arap kasabasında bir mahalleye verilecek.

Dünya
21 Temmuz 2020 Salı

45 yaşındaki Ben Zikri, temmuz ayının başlarında, Aşkelon yakınlarında suni bir göl olan Zikim kıyısında, çoğunluğu Arap olan yüzlerce kişi ile hafta sonu tatilini geçiriyordu. Ancak suni gölün tabanında oluşan bir çökme ile oluşan dibe doğru kuvvetli akıntı yüzmekte olan Bedevi anne ve üç  çocuğunu boğulma tehlikesi ile karşı karşıya getirdi. 

Ben Zikri suya atlayarak anneyle birlikte, 14 - 7 yaşlarındaki kızlarını ve 10 yaşındaki oğlunu, oluşan dev anafordan kurtarmayı başardı. Ancak kendisi yorgun düşerek suların içine çekilerek kayboldu. İsrail Kızılay’ı Magen David Adom kahraman adama ulaştığında ise artık çok geçti.

Ben Zikri’nin kahramanlığı ve Arap aileyi hayatı pahasına kurtarması hem Arap basınında hem de İsrail medyasında geniş yer buldu. Özellikle İsrail’in Arapça yayınlanan sosyal medya hesaplarına Ortadoğu’nun birçok Arap ülkesinin vatandaşları tarafından övgüler yağdı. Irak, Mısır, Suriye, Fas ve İran’dan gelen övgülerden biri ise şöyleydi: “Politik görüşlerimiz farklı olabilir ancak bu insanlığımızı kaybettik demek değildir.” 

Ben Zikri’nin kahramanlığı İsrail’in Arap milletvekillerinin de dikkatini çekti ve temsilcisi oldukları kasabaların ana yollarından birine Ben Zikri’nin isminin verilmesine karar verdiler.

Temmuz başında sonsuzluğa uğurlanan Aşdodlu kahraman Ben Zikri’nin cenazesine binlerce Yahudi ve Arap vatandaş katılmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün