“Nazizm’den 75 yıl sonra Almanya’da antisemitizm hiçbir yere gitmedi”

Bu sözler, Almanya’da yaşayan Arap asıllı Dr. Ahmet Mansur’a ait.

Dünya
20 Temmuz 2020 Pazartesi

İsrail’in Tira kasabasında dünyaya gelen Dr. Mansur, Almanya’da bir yabancı olarak uyarıyor; “Irkçılık ve antisemitizm Almanya’da Nazilerin çöküşünden 75 yıl sonra, günümüzde, bırakın azalmayı, gittikçe güçleniyor. Devlet ivedilikle bu gerçekle karşı karşıya gelmeli ve gereken tedbirleri daha da geç olmadan almalı.”

Psikolog olarak Almanya’da çalışan Mansur, 20 yıl önce İsrail’de Filistinli bir teröristin gerçekleştirdiği terör saldırısında ölümle burun buruna gelmiş ve daha sonra Almanya’ya göç etmiş.

Neue Zürcher Zeitung gazetesinde yayınlanan köşe yazısında, çocukluğunda Yahudi nefreti aşılanmaya çalışılmış Doktor duygularını şöyle ifade ediyor: “Bir gün savaş ve nefret söylemi ile dolu topraklarımdan kaçmaya ve Almanya’ya yerleşmeye karar verdim. Almanya’da Yahudilere yakın tarihte yapılanları, Yahudi olan her şeyden nefret etme söylemini, Nazileri öğrendim. Almanya’nın savaş sonrası bu nefretle baş etmek için yaptığı bilinçlendirme faaliyetlerini öğrendim. Bugün, 2020 yılında Almanya’da yine antisemitizm kabusu karşıma çıktı. Yahudi düşmanlığı, İsrail, Siyonizm nefreti azalacağına gittikçe de daha güçleniyor.”

Zamanında Yahudi düşmanlığı ve nefret dolu bir çevreden  kaçan, Arap asıllı yeni Alman vatandaşı Mansur, İsrail düşmanlığı ile antisemitizmin hiçbir fakı olmadığını belirtiyor ve  soruyor: “Nereden geliyor bu düşmanlık?”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün