Silahlı Antisemit Alman ormana kaçtı

Almanya´nin Kara Ormanlar bölgesindeki Oppenau kentinde geçtiğimiz günlerde bir ihbarı değerlendiren polis silahlı olduğu belirtilen bir kişinin evine baskın düzenler. Ama işler hiç de polislerin istediği gibi gitmez.

Dünya Sesli Dinle
17 Temmuz 2020 Cuma

Egemen Cantürk

Ormanda bir kulübede yaşadığı belirtilen saldırganın 4 polis memurunun silahlarını alarak Kara Ormanlara kaçmasıyla olay trajikomik bir hal alır. 31 yaşındaki Y. Rausch adlı saldırganın yapılan inceleme sonunda sabıkası olduğu ve 10 yıl önce adam öldürmeye tam  teşebbüsten yargılandığı ortaya çıkar. Daha da vahimi Y. Rausch`un lise yıllarında aşırı sağ örgütlerle ilişkisi olduğu belirlendi. 15 yıl önce okulda Neonazi propagandası yaptığı, nazi sembolleri taşıdığı ve Yahudilere yönelik nefret söylemlerini sıkça dile getirdiğı kaydediliyor. Hatta bir okul gezisi sırasında görgü tanıkları tarafından bir trafik tabelasının üstüne “Yahudilerin İmha Yolu”  adlı bir slogan yazdığı da ifade ediliyor. 


Operasyon devam ediyor

Kara Ormanlar bölgesini çok iyi bilen Y. Rausch`un ormanda bir kulübede yaşadığı ve saldırgan eğilimler gösterdiği polis tarafından açıklandı. Olay sonrası Oppenau`daki okul ve açık yüzme havuzları güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Özel harekat birimlerinin yönettiği hava destekli operasyon ise devam ediyor.

Kara Ormanlar Fransa ve İsviçre sınırında 6 bin kilometre karelik bir alan.

Sık ağaçlarla kaplı ve çetin arazi koşullarına sahip bölgede arama çalışmaları devam ediyor. Kamuflaj elbiseli silah kişinin kara ormanlar bölgesini çok iyi bildiği ve ormanlık alandaki zor koşulların saldırganın yakalanmasını geciktirdiği ifade ediliyor. Öte yandan Kara ormanlar bölgesinde giriş çıkışların kontrol altına alındığı belirtiliyor. 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün