Dünyayı felce uğratan COVID-19’u basit bir kolesterol ilacı mı yok edecek?

Kudüs’teki İbrani Üniversitesi bilim insanları, salgın konusunda yeni bir gerçeği ortaya çıkardı: Vücutta kolesterol seviyesini düşüren herhangi bir ilaç korona virüsünün yaşamak için ihtiyaç duyduğu kimyasal ortamı (yağlar) değiştirerek onu yok edebilir.

Dünya
16 Temmuz 2020 Perşembe

İbrani Üniversitesinden Dr. Yaakov Nahmias’ın açıklamasına göre, kolesterol ilaçları virüsün etkilerini basit bir soğuk algınlığı seviyesine düşürebilir. Son üç aydır Dr. Nahmias ve New York’un ünlü hastanelerinden Sina Dağı Tıp Merkezinden Dr. Benjamin TenOever, korona virüsünün hastaların akciğerlerinde sebep olduğu hasarı inceliyor.

Doktorlar yaptıkları araştırmalarda, virüsün çoğalmak için vücudun karbonhidrat yakmasına engel olduğunu, bunun da akciğerlerde aşırı yağ birikmesine neden olduğunu ortaya çıkardı. Aşırı yağ birikmesi de akciğerlerin çalışmasına engel olarak hastalığı ölümcül hale getiriyor. 

Araştırma aynı zamanda vücudunda şeker ve yağ sorunu olan hastaların COVID-19 karşısında daha savunmasız olduklarını da ortaya çıkardı. Doktorlar bu bulgular ışığında FDA onaylı en etkili kolesterol ilaçlarını araştırarak Fenofibrate (Tricor) adlı ilacı denemeye karar verdi. İlaç akciğerlerin daha fazla yağ yakmasını sağlayarak virüsün beslenme kaynaklarını yok edebilir.Yapılan klinik deneylerde ilacın beş günlük tedavide virüsü tamamen yok ettiği görüldü.

Klinik araştırma halen devam ediyor. Araştırma sonuçları akademik dergi Cell Press’te yayınlandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün