En başarılı 25 Türk öğrenci gururlandırdı

1993 yılından beri öğrencilere dünya çapındaki en iyi üniversitelere giriş konusunda yardımcı olan ‘Study in America’, 2020 yılının en başarılı 25 Türk öğrencisini seçti.

Toplum
15 Temmuz 2020 Çarşamba

En başarılı 2020 mezunlarını seçerken yalnızca akademik başarılarını değil, üstün liderlik özelliklerini de değerlendirildi. Listede yer alan öğrenciler sınıflarının ilk sıralarında yer alıyorlar ve 4 üzerinden minimum 3,7 not ortalamasıyla, Summa veya Magna Cum Laude Onur ödülüyle geçen ay mezun oldular. Ayrıca gönüllü çalışmalar yaparak topluma yarar sağlayıp, edindikleri iş tecrübeleriyle de yaşlarından ileride bir olgunluk sergiliyorlar. 

Study in America, bu öğrencilerin belirlenmesindeki diğer bir kriteri ise sahip oldukları karakterleri, etraflarındakilere ilham vererek etkilemiş olmaları olarak dikkate aldı. Seçilen öğrencilerin çok yönlü, zeki ve güçlü karakterlere sahip olduğu vurgulandı. 

Ralfi Şalhon, Verda Seneor ve Sani Eskinazi 2020’nin en başarılı öğrencileri arasında yer aldı.

Riva ve Semih Şalhon’un oğlu Ralfi Şalhon 2020 yılında Tufts Üniversitesi Bilgisayar Kodlama Ana Dalı ve Girişimci Liderlik yan dalından mezun oldu. Web programcılığı, oyun tasarımı ve bilgisayar sistem güvenliği dersleri için öğretmen asistanlığı yaptı. Eğitiminin bir dönemini Hong Kong’da geçiren Şalhon programcılığını geliştirme fırsatı buldu.

Eğitim hayatı sürecinde okulun resmi projelerinin yanı sıra pek çok özgün projeye imza attı, kendi uygulamalarını App Store ve Play Store’da yayınladı. Tuft’s Üniversitesinin Avrupalı Öğrenciler Birliğinde aktif olarak çalışan, sekreterlik görevini üstlenen Şalhon, klasik piyano da çalıyor, yüzüyor. Akıllı telefonlarda en hızlı alfabe yazma dünya rekoruna sahip. Bir başka hobisi de video düzenlemek. Mezun olduktan sonra iş hayatına New York’ta ‘front and web developer’ olarak başlayacak olan Ralfi Şalhon yaptığı projeleri kendi web sitesi https://ralfi.dev ’de paylaşıyor.

Selda ve Jozi Seneor’un kızı Verda Seneor UÖML’nin ardından Üsküdar Amerikan Lisesinde okudu. Okulun tanıtım ekibinde çalıştı, köşe yazıları yazdı, fotoğrafçılık kulübünün başkanı olarak okulun yardım amaçlı sergilerini ve Gülen Yüzler Projesini yönetti. Okulun her sene sınıftan sadece bir öğrenciye verdiği Virginia Canfield Award for Overall Excellence ödülüne iki kez layık görülen Seneor, ikincilik ile mezun oldu.

Koç Üniversitesinde otizm ve beş duyu üzerine Prof. Asım Evren Yantaç’ın yarında araştırma asistanı olarak görev yapan, Jr. Enterpreneurs programında eğitmenlik yapan Seneor, gezgin bir yaratıcılık kampı olan Genç Kanatlar Derneğinin kuruluşunda da aktif rol oynadı.

Brown Üniversitesinde psikoloji ve ekonomi okuyan Verda Seneor, bunun yanı sıra insan odaklı tasarım, programlama ve mimari tarih gibi alanlarda da kendini geliştirdi. Üniversitenin çevre ve toplum bölümünde üç yıl çalıştı ve dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrencilere özel bir oryantasyon programına lider ve yıl boyu mentor olarak seçildi. Ayrıca Seneor, Trik Knit adlı yardım kuruluşunun Brown kolunda da görev aldı.

Orli ve Bülent Eskinazi’nin oğlu Sani Eskinazi liseyi ikincilik ile bitirdi ve Model Birleşmiş Milletler Kulüp Başkanlığı ve Konferans Genel Sekreterliğinin yanı sıra okulun tenis takımında Türkiye’de derecelere imza attı.

Daha sonra Stanford Üniversitesinde Moleküler Biyoloji üzerine ana dal ve Tarih alanında yan dal yapan Eskinazi derslerinin yanı sıra yaz aylarını iş tecrübesi kazanarak geçirmeyi tercih etti. Üç yaz süresince biyoloji bölümünde laboratuvarda araştırma görevlisi olarak, daha önce keşfedilemeyen bir proteinin hücredeki görevini anlamaya çalıştı. Şimdilerde buluşlarını bir akademik bir makaleyle paylaşmaya hazırlanıyor. Buluşlarının bir gün insan sağlığına da fayda sağlayacağını umuyor. 

Akademik hayatının yanında üniversitenin ikinci yılında Sani Eskinazi ‘Stanford Synapse’ adlı organizasyonun başkanlığına seçildi. 

 

*** 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün