Brezilyalı genç papaz yeni bir Yahudi soykırımı için dua etti

Brezilya’da Papaz Tupirani de Hora, kilisede cemaati ile birlikte 2. Dünya Savaşı’nda olduğu gibi yeni bir Holokost olması ve Yahudilerin yok olması için dua etti.

Dünya
22 Haziran 2020 Pazartesi

Papaz duasında Yahudi milletini dünyanın günahkarları olarak niteledi ve tarladaki ürüne zarar veren haşerat gibi yok olmasını diledi.

Papaz Hora’nın arkasından cemaatinin de hep bir ağızdan tekrar ettiği duada şu ifadeler vardı: “Yahudileri katledin, kılıçla vurulsunlar! Onlar adaleti terk etti, ulusları terk etti.” 

Söz konusu dua, haziran ayının başında Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde bulunan Geracao Jesus Cristo Kilisesinde yapıldı. Cemaatin, papazın “2. Dünya Savaşındaki gibi bir Holokost olsun” sözlerini, büyük bir ihtirasla tekrar etmesi güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler arasındaydı.

Skandal dua, güvenlik kamerası görüntülerinin rutin incelenmesi sırasında ortaya çıktı ve yetkililere haber verildi. Olay ile ilgili soruşturma açılırken, Brezilya Sinagoglar Birliği Sinagoga Sem Fronteiras olayın peşini bırakmayacaklarını,sorumluların sıfır tolerans ile cezalandırılması için her tür gayretin gösterileceğini belirtti.

 BY CNAAN LIPHSHIZ Via JTA

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün