İngiliz Polisi: “Park mahallesi saldırısı terör olayı”

İngiltere’de Londra’nın batısındaki Reading kasabasında bir parkta geçtiğimiz Cumartesi gecesi meydana gelen ve üç kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırı polis tarafından terör olayı olarak değerlendirildi.

Dünya
22 Haziran 2020 Pazartesi

Londra polisi ilk soruşturma sonunda saldırıyı adi suç olarak sınıflandırmış ancak araştırma devam ediyor ifadesini kullanmıştı. Ancak tutuklanan   25 yaşındaki  Libyalı saldırganı sorgulayan polis saldırıyı terör olarak açıkladı. 

Üç kişininhayatını kaybettiği  üç kişinin de yaralandığı saldırı sonucu adı açıklanmayan saldırgan polis tarafından suçüstü yakalandı. Polis başka bir şüphelinin şimdilik aranmadığını belirti ancak halkı dikkatli olmaları için uyardı.

Polis Baş dedektifi Ian Hunter, “Şu anda saldırının devamı şeklinde bir eylem konusunda herhangi bir istihbarata sahip değiliz” ifadesini kullandı. 

Saldırının meydana geldiği Reading kasabası Londra’ya 64 kilometre uzaklıkta; kasabada 200 bin kişi yaşıyor.    

Görgü tanığı Lawrence Wort saldırının parkın en kalabalık olduğu bir akşam üstü meydana geldiğini, ve saldırganın manasını anlamadığı bir lisanda bağırarak önüne geleni bıçakladığını belirtti.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün