Florida Üniversitesinde öğrenci temsilcisinden antisemitizm

Florida Üniversitesi Öğrenci Temsilcisi Filistin asıllı Amerikalı Ahmet Daraldık’ın internet paylaşımlarında kullandığı “Aptal Yahudi” ve İsrail’e karşı küfürlü ifadeler infial uyandırdı.

Dünya
18 Haziran 2020 Perşembe

Üniversitenin Öğrenciler Senatosuna yeni başkan olarak seçilen Daraldık hakkında antisemit ve ırkçı olduğu gerekçesi ile üniversite yönetimine görevinden alınması için dilekçe verildi.

Dilekçede, “FSU’da bu tip antisemit ifadeler kullanılamaz, böyle yorumlar hangi şartta olursa olsun kabul edilemez” gibi ifadeler yer aldı.

Daraldık’ın, konservatif Katolik görüşünü yönetim felsefesi yapan ve bu yüzden görevden alınan öğrenci eski temsilcisinin yerine seçilmesi ise ayrı bir ironi oluşturuyor.

Daraldık, öğrencilerin tepkisine karşı  kendini: “Beni küçültmek istiyorlar” şeklinde savunuyor ve halkının (Filistinliler) ırkçı bir devletin elinde  bir soykırım ile karşı karşıya olduğunu iddia ediyor.

Daraldık’ın antisemit internet paylaşımları dışında kendi internet sitesinde de tutarsızlıklar var.

Bir yanda bugünkü İsrail yönetimini savaşta Yahudi soykırımını yapan Nazilere benzeten, Filistinli Amerikalı öğrenci, diğer yandan da Holokost’un bugün anlatıldığı kadar büyük bir katliam olmadığını, tarihin abartıldığını savunuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün