‘Virüsü Kovuyoruz’ sergisi lebriz.com’da

Yaşam tarzımızı değiştiren COVID-19 günlerinde, lebriz.com sanat sitesi, ‘Virüsü Kovuyoruz’ başlığı altında üye sanatçılarının online atölye sergilerini 20 Haziran tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açtı.

Tuna SAYLAĞ Sanat
17 Haziran 2020 Çarşamba

. Sitede onlarca sanatçının yanı sıra Yusuf Özsarfati, Şeyla Gülman Niyego, Eti Bahar, Süzet Haklı ve Rosy Maçoro’nun eserlerini de izleyebilirsiniz.

**

Anna Laudel, Mehmet Sinan Kuran’ın ‘Posthumous’unu ağırlıyor

Anna Laudel Galeri 9 Haziran’da, çağdaş minyatür sanatçısı Mehmet Sinan Kuran’ın ‘Posthumous’ (öldükten sonra gerçekleşen) sergisiyle kapılarını yeniden ziyarete açtı. Sanatçının farklı davranmamız ve düşünmemiz gerektiği fikrinden yola çıkarak tasarladığı sergisi, ‘birliktelik’ kavramı etrafında şekilleniyor. Sergi, üç evreden oluşuyor: Deve, Aslan, Çocuk. Resim, heykel, enstalasyon, tekstil, neon, ahşap ve seramik gibi farklı disiplinlerden işlerin ve aynı zamanda ziyaretçilerin katılımı ile birlikte dönüştürülecek bir duvar resminin yer aldığı sergi, sanatseverleri 29 Ağustos’a kadar içsel bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor. COVID-19 salgını nedeniyle galeri ziyaretçilerini randevu ile kabul ediyor. Randevu için [email protected] adresine e-mail atabilir veya 0212 243 32 57 numaralı telefona başvurabilirsiniz.

 

 

‘A LA CARTE’ sinema keyfi için hazır mısınız?

İnstitut Français ve ifcinéma ile evde sinema keyfine ne dersiniz… İnstitut Français sinema kataloğunda yer alan onlarca kısa ve uzun metrajlı filmi 12 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında online ve ücretsiz olarak izleyebilirsiniz. Gençlik, yetişkin, animasyon, kurgu ve belgesel türlerinde olmak üzere herkese uygun bir film mutlaka var. Kaçırmayın!

**

Gergedanlar Şehre Geri Dönüyor 

Sanatçı Özge Günaydın’ın beş duyuya birden hitap eden ‘Gergedanlar Şehre Geri Dönüyor / RhinosBack in Town’ sergisi, MasterpieceHall-Maslak’ta randevu sistemi ile ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Günaydın’ın bugünlerde yaşadığımız kaotik sürece aylar öncesinden işaret ettiği, dünyanın altıncı büyük kitlesel yok oluşunu, soyu tükenen gergedanlar üzerinden işlediği kişisel sergisi ‘Rhinos Back in Town’un küratörü Denizhan Özer, sanat yönetmeni ise Ayça Okay. Müziklerini Fransız besteci ve prodüktör Charles Mondon’un yaptığı sergi; resim, heykel, dijital art, enstalasyon, video art ve görüntü yönetmenliği Ersan Bayraktar’a ait bir belgeselden oluşuyor. Bu kapsamlı serginin en büyük özelliği ise konukların beş duyusuna da hitap edecek olması. Gergedanları online olarak da ziyaret edebilirsiniz. Bunun için Youtube/RhinosBack in Town sayfasına girmeniz yeterli. Sergi, eylül ayına kadar her gün randevu sistemi ile 11.00 - 20.00 saatleri arasında görülebilir. 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün