Arizona’da antisemitizm: Okul müdürü işten ayrıldı

Arizona’da okul çalışanına antisemit mesajlar gönderdiği ortaya çıkan Okul Müdürü Justin Dye işinden ayrılmak zorunda kaldı.

Dünya
12 Haziran 2020 Cuma

Haberi veren Arizona Republic yayın kuruluşu Dye’ın istifa mı ettiğinin yoksa işten mi çıkarıldığı konusunda kesin bir bilgi olmadığını belirtti. 

Olay, okulun gösteri eski koordinatörü Daniel Elkin’in okul müdürü tarafından geçtiğimiz ocak ayında kendisine gönderilen ırkçı  SMS mesajlarını internette yayınlaması sonucu orta çıktı.Aynı mesajlar Elkin’in kız kardeşine de gönderilmişti.

Yahudi asıllı olan Elkin olayı şimdiye kadar neden bildirmediğini, okulun yönetim kurulunun daha evvelki cinsel taciz suçlamalarına rağmen okul müdürünün yanında yer aldığını belirterek açıkladı.

Yedi yıldır çalıştıktan sonra geçtiğimiz şubat ayında işinden ayrılan Elkin’in gazeteye belirttiğine göre, okul müdürü hakkında iddia edilen cinsel taciz suçları son iki yıldır gündemde.

Elkin, söz konusu antisemit mesajların ekran görüntülerini Facebook’ta paylaşarak altına şöyle yazdı: “Artık bu antisemit davranışlar ve ırkçılık konusunda daha fazla sessiz kalmayacağım.”

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün