Kanser tedavisinde yeni yöntem bulan firmaya 26 milyon dolar

Kudüs merkezli İsrail firması Garner, Alfa parçacık radyasyonu kullanarak geliştirdiği tedavi tekniği ile daha evvelki tekniklerin ulaşamadığı dokulara ulaşıyor.

Dünya
9 Haziran 2020 Salı

Sağlam dokulara çok daha az zarar veren devrim niteliğindeki tedavinin mucidi şirkete yatırımcılar 26 milyon dolar yatırdı.

İsrailli firma Alpha Tau Medical, “Alpha DaRT” adını verdiği tedavinin klinik testlerini geçtiğimiz günlerde tamamladı. Sonuçların eski radyasyon tedavilerine göre çok daha olumlu olduğu belirtildi.

Dünyanın prestijli tıp yayınlarına konu olan yeni radyasyon tedavisi New York’ta Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Kanada Montreal’de  ve Japonya’da üç akademik kurumda gerçekleşti. Yeni yöntem klasik radyon tedavisinin aksine nükleer radyasyonun sadece Alfa parçacıklarını kanserli dokuya yönlendiriyor. 

Nükleer radyasyon hücreler için son derece ölümcül olan Alfa, Beta ve Gama adı verilen parçacıklar yayar. Ancak kanserli dokuya en çok zarar veren ise ışıma ömrü çok kısa olan  Alfa parçacıkları. Alfa ışıması klasik tedavide bu yüzden hedef dokuya verimli ulaşamıyor.

Alpha Tau’nun geliştirdiği sistemde, Radium-224 atomlarını içeren bir cihaz tümörün içine yerleştiriliyor ve 1-2 milimetre mesafeden Alfa ışıması sağlanıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün