ÖZLEMİŞTİK… İstanbul Modern kapılarını yeniden açıyor

İstanbul Modern’i gezmek için maske takmak zorunlu.

TUNA SAYLAĞ Sanat
3 Haziran 2020 Çarşamba

İstanbul Modern kapılarını yeniden açıyor

COVID-19 salgını sebebiyle 17 Mart’ta geçici olarak ziyarete kapatılan İstanbul Modern, güvenli bir müze deneyimi için hazırlıklarını tamamladı. Müze, 16 Haziran Salı günü ziyarete açılıyor.

 

Güvenli müze ziyareti 

İstanbul Modern’i gezmek için maske takmak zorunlu. Müze girişinde gişeden sadece kredi kartıyla alınabilecek biletin yanı sıra ziyaretçiler web sitesi üzerinden saat aralığı seçerek rezervasyon da yapabiliyor. 

 

Etkinliklere kısa bir ara

Rehberli grup turları ve İstanbul Modern Sinema’daki film gösterimleri dâhil müzedeki tüm eğitim ve etkinlikler sadece çevrimiçi olarak devam ediyor.

 

Sergiler ziyaretçilerini bekliyor

Koleksiyon sergisi, dünyanın farklı coğrafyalarından on sanatçının İstanbul’daki zanaatkârlarla birlikte üretimlerinin yer aldığı ‘Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar’ sergisi ve ‘Lütfi Özkök: Portreler’ adlı fotoğraf sergisi izleyicilerini bekliyor olacak.

 

***

 

TLVSOUND konser serisi Zorlu PSM FB ve IG hesaplarında 

Tel Aviv’in enerjisi ve güneşli havasını getiren TLVSOUND konser serisi, 3-14 Haziran tarihleri arasında Zorlu PSM’nin Instagram ve Facebook sayfasında gerçekleşiyor.  Anna RF, Boom Pam, Noga Erez ve Yemen Blues gibi İsrail müzik sahnesinin tanınan ve parlayan isimlerini buluşturan TLVSOUND kapsamında, rock müzikten popa, elektronikten etnik müziğe dört farklı etkinlik gerçekleşecek.

Ortadoğu köklerini modern ve eğlenceli bir hale getirmeyi başaran etno elektronik grubu Anna RF konseri, 3 Haziran saat 22.00’de.

20 yıldır müzikseverlerle buluşan, 2014 yılında Selda Bağcan ile yaptıkları işbirliği ile öne çıkan saykodelik müziğin öncülerinden Boom Pam konseri, 5 Haziran saat 22.00’de.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da unutulmaz bir konsere imza atan şarkı yazarı ve yapımcı Noga Erez, avangart tarzı, cesur ve gerçeği arayan şarkıları ile ünlü. Geçtiğimiz ay çıkardığı yeni teklisi VIEWS ile çok iyi bir çıkış yakalayan Erez, 11 Haziran saat 22.00’de Zorlu PSM’de.

Kurulduğu günden itibaren Yemen müziklerini farklı tarzlarla harmanlayan, çağdaş müzik dünyasının diline yeni bir soluk getirmeyi başaran Yemen Blues’un 14 Haziran’da saat 22.00’de gerçekleşecek konserini kaçırmayın. 

 

*** 

 

İnsan tuhaf, ne hoyrat, ne şaheser ve nasıl ilkel hayret!

Berkay Tuncay’ın 13 Mart’ta SANATORIUM’da açılan kişisel sergisi ‘İnsan tuhaf, ne hoyrat, ne şaheser ve nasıl ilkel hayret’, 3 – 27 Haziran tarihlerinde tekrar ziyarete açılıyor. Sanatçı, internet kültürünü tarihsel bağlantılar üzerinden okuyor ve içinde bulunduğumuz çağın kapitalist, dijital ve absürt özelliklerine bakıyor. Başlığını Hande Yener’in sözleri Sezen Aksu tarafından yazılan Kibir şarkısından alan sergi, popüler kültürün dijitalleşmeyle nasıl evrildiğine odaklanıyor ve bugün kültürlerarası bağlantılar kurmakta nasıl bir işlevi olabileceğini de sorguluyor. 

 

*** 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün