İsrail korona virüsüyle savaş tecrübesini dünya ile paylaşıyor

Yahudi Ajansı, Weizmann Bilim Enstitüsü ve sağlık hizmetleri kuruluşu Clalit ortak bir organizasyon kurarak İsrail’in virüs ile savaşta topladığı bilgi birikimini dünyada ihtiyacı olan her sağlık kuruluşu ile paylaşmaya karar verdi.

Dünya
1 Haziran 2020 Pazartesi

Yahudi Ajansının Eğitim Departmanı CEO’su Amos Hermon, Jerusalem Post’a yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Yahudi olsun olmasın, amacımız dünyada bu konuda bilgi arayan her sağlık kuruluşuna ve topluma ulaşmak, kullandığımız teknikleri, cihazlar ilaçlar konusundaki tecrübemizi paylaşmak.”

İsrailli üç kuruluşun ortak oluşturduğu bilgi platformu her iki veya üç hafta da bir online toplantılar yaparak dünya çapında tıp profesyonelleri ile görüş alışverişi yapmayı da planlıyor.

Platformun, din, ırk ve milliyetten bağımsız olduğunu belirten Hermon her sağlık kuruluşunun kurulan organizasyona katılabileceğini de belirtti. Platform ayrıca yeni normalleşme şartlarının nasıl olacağı, kamu alanlarında nasıl tedbirler alınması konusunda da isteyen her kuruluşa yardıma hazır.

Şimdilik üç İsrail kurumunun yer aldığı organizasyonun bilim insanlarına göre, COVID-19 ile savaşta en önemli protokol hastaların en erken safhalarda izlenmesi. Erken izleme bu konuda hayat kurtarıyor.

Batı dünyası salgının zirve yaptığı dönemi yavaş, yavaş geride bırakırken, İsrail ve Türkiye gibi ülkeler her milyon nüfus başına vefat sayıları hesap edildiğinde başarılı bir çizgi çizdi. Bu sayı İsrail’de 32.

 Türkiye’de ise 31 Mayıs itibarı ile Türkiye’de 4540 kişi vefat etti, Türkiye nüfusunu 83.154.997 olarak kabul edersek, Türkiye’de bu rakam 55 kişi.  Bu rakam gelişmiş Batı ülkelerine göre olumlu derecede düşük. Statista.com sitesinin sayılarına göre, milyon kişi başına ölüm sayısı ABD’de 310, İngiltere’de 560, Fransa’da 427, Almanya’da ise 102.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün