Şavuot Bayramında dünya çapında online kutlama

30 Mayıs’ta kutlanacak Yahudi Alemi’nin Şavuot Bayramı için Kudüs’teki Beit Avi Chai kurumu online bir etkinlik düzenledi.

Dünya
25 Mayıs 2020 Pazartesi

Bu sene, Şavuot için binlerce kişinin katıldığı, geleneksel, sabaha kadar Talmud-Tora çalışma faaliyeti salgın sebebi ile Kudüs’teki Beit Avi Chai binalarında yapılamayacak.  

Her sene yapılan geleneksel faaliyet internet ortamında yapılacak ve tüm dünya Yahudilerinin katılımına açık olacak.

Ancak binlerce kişinin katılacağı faaliyet, Zoom gibi uygulamaların kapasitesinin çok üstünde olduğu için yeni geliştirilmiş Makom (İbranice: Yer) adlı platform kullanılacak.

Dindar ve laik Yahudileri bir araya getirmesi ile tanınan Beit Avi Chai kurumu programcılarından bu iş için yeni bir platform geliştirmelerini istedi. Uzmanların kısa sürede geliştirdiği Makom adlı platform, Sanal Şavuot Girişimine (Virtual Shavout Intiative) binlerce kişinin tek bir merkezden katılması yerine, kendi küçük gruplarını kurarak katılmasını sağlıyor.

Yeni platforma tüm dünya Yahudilerinin internet ortamında  katılması için 40 İngilizce dersi de eklendi. Dersler, laik kişilerin de katılması için din otoriteleri dışında, eğitimciler, yazarlar ve kültür alanında öne çıkmış şahsiyetler tarafından hazırlandı.

Dersleri sunanlar arasında Yazar Avivah Zornberg, Tarihçi Isaiah Gafni ve şarkıcı- müzik yazarı Etti Ankri de bulunuyor.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün