Avustralyalı Yahudiler, “Miss Hitler” yarışmasının yayınının durdurulması için çağrıda bulundu

Avustralya İftira ve Karalamayla Mücadele Komisyonu, GoDaddy.com adlı web hosting şirketine, “Miss Hitler 2020” adlı yarışmayı yayından kaldırması için çağrıda bulundu.

Dünya
6 Mayıs 2020 Çarşamba

Geçtiğimiz iki yılda neo-Nazilerin yarışmayı internette yayınlama girişimleri, İsrail’in baskılarıyla ikna edilen Rus sosyal medya ağı VKontakte (VK)’nin sayfaları yayından kaldırması ile önlenmişti. 

Yarışma, kadınların seksi Nazi temalı fotoğraflarını “3. Reich Adolf Hitler’i neden sevdiğini ve saygı duyduğunu” anlatan bir yazıyla sitede paylaşmaya teşvik ediyor. 

Komisyon, yarışmanın şu anda, GoDaddy.com’un alan hizmeti sağladığı, World Truth Historical Revisionism adlı web sitesinde yayınlandığını belirtti. Avustralya İftira ve Karalamayla Mücadele Komisyonu yaptığı açıklamada “Birlik, Avustralya GoDaddy.com’dan, bu yarışma ve web sitesinin içeriğinin GoDaddy’nin nefret söylemine karşı kendi şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle, siteyi kapatmalarını talep ediyor” dedi. 

Komisyon Başkanı Dvir Abramovich, “Hastalıklı ve mide bulandırıcı ifadeleri bile bu nefreti tanımlamak için yeterli değil. Aslında, Nihai Çözümcüler tarafından Hitler’e verilen, cinayete tahrik eden bu mide bulandırıcı selamdan daha aşağılık bir şey hayal etmesi bile zor” yorumunu yaptı. Abramovich, “Holokost inkarcıları ile neo-Naziler tarafından yapılan bu çirkin antisemitizm gösterileri, bir kez daha genç insanları tehlikeli amaçlara dahil etmeye kararlı, aşırılık yanlısı gruplar olduğunu gösteriyor. Bu siteler insanları, Yahudi ve diğer toplulukları hedef almaya ve tehdit etmeye teşvik ediyor” diye ekledi. 

Web sitesi yarışmacıların fotoğraflarını 8 Ağustos - 3 Eylül arasında göndermeleri gerektiğini, kazananın çevrimiçi bir oylama sonucunda belli olacağını belirtiyor. Geçtiğimiz yıllarda katılımcılar Nazi selamlarını icra eden, neo-Nazi mitinglerinde veya Nazi hatıralarıyla poz veren fotoğraflarını paylaşmıştı.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün