ABD’den dünya ülkelerine Yahudi düşmanlığına karşı çağrı

ABD Dışişleri Bakanlığı Antisemitizm Gözlemcisi Elan Carr, dünya ülkelerine seslenerek, ırkçılık karşısında geniş toplumların Yahudilerle omuz omuza durması gerektiğini belirtti.

Dünya
5 Mayıs 2020 Salı

ABD’de yapılan yıllık ‘Amerikan-Yahudi Mirası Ayı’ kapsamında basına bir demeç veren Carr, ABD’nin diğer ülkelerde antisemitizmi engellemek ve suçluları adaletin önüne getirmek için yardımcı olacağını ifade etti.

Carr’ın ifadesine göre, ABD dünyanın herhangi bir yerinde, özellikle şiddet içeren antisemit davranışları takip edecek ve dava açılması için gereken makamlara baskı yapacak. ABD’nin dünya Yahudilerini savunması sadece şiddet içeren suçlarla da sınırlı kalmayacak. Her tür nefret söyleminin kınanması için gereken girişimler de devreye konacak.

Carr sözlerine şöyle devam etti: “Bütün bu güvenlik tedbirlerinin yanı sıra müttefiklerimizle ortak çalışarak, Yahudiler hakkında, söz konusu ülkenin tarihinden örnekler vererek ‘olumlu söylemi’ yaymak için çalışacağız.”

 Antisemitizmin zıttı tolerans değil ‘Philosemitizm’dir. Philosemitizm de Yahudi insani değerleri olan, aile birliği, başkalarını düşünmek gibi kavramları, sevmek, desteklemek, yaymak öğretmektir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün