İsrail’in İşçi Partisinden hükümete katılma kararı

İsrail’de İşçi Partisi Merkez Komitesi pazar günü, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Mavi-Beyaz İttifakı Başkanı Benny Gantz’ın geçtiğimiz hafta üzerinde anlaştığı prensipler çerçevesinde, birlik hükümetine katılma lehinde oy kullandı.

Dünya
29 Nisan 2020 Çarşamba

Böylece parti seçim kampanyası boyunca defalarca belirttiği ‘hiçbir zaman cezai suçlama altındaki bir başbakan ile çalışmayacağı’ sözüne son vermiş oldu. 

Oylamada partinin merkez komitesinin yüzde 64,2’si, parti lideri Amir Peretz’in hükümete katılma kararını destekledi. Merkez komitenin yaklaşık 3800 üyesinden teklife elektronik ortamda oy vermeleri istendi. Partiden pazar akşamı yapılan açıklamada, kaç kişinin oylamaya katıldığı açıklanmadı fakat katılımın yüksek olduğu belirtildi. 

Peretz yaptığı açıklamada “Tüm komite üyelerine teşekkür ederim; (hareketi) destekleyen ve karşı çıkan. Bu gece, hükümetin gündemini ve ekonomi politikasını, demokrat sosyalist bir politikaya dönüştürme yolunda, parti üyelerinden büyük bir destek aldık” dedi. 

Peretz, “Biz sağcı bir harekete katılmıyoruz, biz dönüşümlü başkanlık sistemine sahip olan, eşitlikçi bir birlik hükümetine katılıyoruz. Benny Gantz ile olan stratejik işbirliğimiz, İşçi Partisini politik harekette olması gereken öncü ve etkili yerine getirecektir” açıklamasında bulundu. 

Peretz, önümüzdeki günlerde partiyi ‘birleştirmek için’ çaba göstereceğini söyledi. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün