Sanal Seder gecesinde korona ile mücadeleye üç milyon dolar

Elliden fazla ünlünün konuk olduğu bir saatlik Pesah özel şovu, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine (CDC) yaklaşık 3 milyon dolar bağış toplanmasını sağladı.

Kültür
22 Nisan 2020 Çarşamba

Pesah’ın dördüncü gecesi olan 11 Nisan gecesi Idina Menzel’den Ben Platt’a, Bette Midler’dan Whoopi Goldberg’e 50 kadar Yahudi ve Yahudi olmayan ünlü, ‘Saturday Night Seder’ adlı komedi müzikal şovda evlerinden bir araya gelerek Pesah’ın hikâyesini ve ritüellerini anlattı.

‘Seinfeld’ dizisindeki George Costanza rolüyle bilinen Yahudi asıllı oyuncu Jason Alexander’ın ev sahipliğindeki şovda ‘Marvelous Mrs. Maisel’ dizisinin başrol oyuncusu Rachel Brosnahan da sürpriz yaptı. Yahudilerin Mısır’dan çıkışının hikâyesinin müzikallerle anlatıldığı gecede her Pesah masasında boş koltuk bırakılan Peygamber Eliyahu Annavi'yi de Bette Midler canlandırdı.

Canlı yayın aynı zamanda ünlü İsrailli şef Michael Solomonov’un aktör Daniel Levi ile ‘Karantinada 90 saniyede Seder tabağı nasıl hazırlanır?’ adlı espri dolu bir bölümünü içeriyordu. 

Televizyonda stand up şovu yapan Andy Cohen, Afikomen’i bulma oyununu ‘Aficohen’i bulma oyununa çevirerek izleyicileri özel bir internet sitesine yönlendirdi, sitede saklı hamursuzun olduğu yerde bağış butonu bulunuyordu.  

Bir milyondan fazla izleyiciye hoşça vakit geçirtirken her fırsatta izleyenleri bağış yapmaya çağıran yıldızlar ABD’nin korona ile mücadelesi için 2,9 milyon dolar toplanmasına vesile oldu.

Program www.saturdaynightseder.com adresinden izlenebilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün