İngiltere’de Yom Aşoa, çocukların şarkılarıyla anılacak

Korona virüsü sebebiyle kalabalık katılımlı anma törenlerinin iptal edildiği İngiltere’de, Holokost’un 75. anma yılı için farklı bir organizasyon planlanıyor.

Dünya
15 Nisan 2020 Çarşamba

Bu yıl için, İngiltere’nin dört bir yanından çocukların şarkı söylediği bir anma videosu hazırlanıyor. Bunun için, ailelerden çocuklarının belli şarkıları söylediği üç dakikalık videolarını çekmeleri istendi.

Yom Aşoa anması 20 Nisan pazartesi günü gerçekleşecek. Mum yakma töreninde, ‘Never Again / Bir Daha Asla’ şarkısını söyleyen çocukların görüntülerine yer verilecek.

İngiliz Yom Aşoa organizasyonunun Başkanı Neil Martin, konuyla ilgili açıklamasında, “Soykırımdan kurtulanlar ile mülteciler, evlerinde karantina sebebiyle sıkışıp kaldıklarından, cemaatin bu yıl Yom Aşoa’yı unutmuş olabileceğini düşünebilirler. Onları asla unutmayıp her zaman hatırlayacağımızı gösterebilmek için, çocuklardan ‘Never Again’ şarkısında seslerini kayıt edip bizlere göndermelerini istedik. Bu sayede, tüm parçaları bir araya getirebilir, soykırımdan kurtulanların, mültecilerin ve diğer binlerce kişinin evlerine ışınlanabiliriz” dedi.

**

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün