İsrail salgın karşıtı Know-How’u dünyayla paylaşıyor

Dünya
3 Nisan 2020 Cuma

İsrail’in kar amacı gütmeyen kuruluşu Start-Up Nation Central (SNC) ülkenin, korona salgınına karşı şimdiye kadar topladığı bilgiyi, geliştirdiği ekipman ve cihazları hiçbir ücret talep etmeden dünya ile paylaşıyor.  

Salgın ile savaşta kullanılan bilgisayar programından, korunma ekipmanı tasarımlarına kadar her yeni icadın ayrıntıları,  SNC’nin yayınladığı elektronik dosyalarda şimdiye kadar 100’den fazla dijital platformda dünya çapında 70 ülkede yayınlandı.  

 Konu hakkında SNC Başkanı Eyal Goldman şunları belirtti: “Korona krizi dünyada hızla yayılınca devletler,  dünya genelinde sağlık kuruluşları ve organizasyonlar konu hakkında en son gelişmeleri bilmek istedi, bize talepte bulundu.  Biz de yüksek teknoloji konusunda lider bir ülke olarak SNC’nin sitesine yükledik.” 

Goldman’ın verdiği bilgiye göre, içindeki know-how’ların yüzde 80’ni sağlık ve tıbbı teknoloji konusunda. Bilgilerin arasında uzaktan eğitim ve haberleşme  konusunda da yeni icatlar var. Yeni icatlardan dikkat çekenlerden biri de Hamagen uygulaması. 

Hamagen uygulaması 14 gün boyunca korona ile enfekte olmuş ve devletçe kayda alınmış kişilerin sizin civarınızda olup olmadığını kaç kişiye yakın durmuş olduğunuzu takip ediyor.  Böylece kişiler kendilerini karantinaya alma gibi kararı verebiliyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün