‘Uzaktan eğitim’den nasibini alan İsrailli annenin isyan çığlığı

Dört çocuğu olan İsrailli veli Shiri Koenigsberg Levy, “Koronadan ölmezsek uzaktan eğitimden öleceğiz” diye haykırdığı video ile dünya çapında viral oldu.

Kültür
24 Mart 2020 Salı

Korona virüsü tedbirleri kapsamında okulların kapatılmasıyla uzaktan eğitime başlayan ülkeler arasında olan İsrail’de bir annenin çektiği video bir milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

Shiri Koenigsberg Levy adındaki anne arabasında çektiği haykırış videosunda şunları söylüyor: “Bu uzaktan eğitim şeyi çalışmıyor. Ciddiyim, imkânsız, çılgınlık bu. Bizi bitirdiniz. Daha sadece ikinci gün! Milyonlarca Whatsapp mesajı. Dört çocuğum var. Hayal edin, her biri için kaç Whatsapp, kaç öğretmen, kaç ders konusu. Evimde yalnızca iki bilgisayar var, tüm sabah bilgisayarlar için kavga ediyorlar. Kızlarımdan birinin öğretmeni rüya aleminde yaşıyor, kızımın sabahın 8’inde bilgisayar ekranında hazır olmasını bekliyor. O saatte ancak kızım yatakta dönüyor.

En küçüğümün müzik öğretmeni şarkı notaları yollamış bu sabah. Ne yapacağım ben bu bilgiyle? Ben nota okuyamam ki. Evimde orkestra mı var? Bir dakika klarnetimi alayım da oğlumla beraber çalayım. Yetti ama. Öğretmenler bir durun, beklentilerinizi indirin.

Bir de bütün gün, ‘Çocuğunuz nasıl hissediyor? Resim çizmeli.’ Çocuk nasıl mı hissediyor? Bütün gün cep telefonunda - gayet iyi! Harika uyuyor, harika yiyor! Yemediği bir an yok. Nasıl hissediyormuş? Bana sorun nasıl hissettiğimi. Parça parça dökülüyorum. Bir çocuktan bir çocuğa gidiyorum. Burada fen, burada matematik… Olacak gibi değil! Ben tüm bunları nasıl bilebilirim? Şimdi çocuklarımız ne kadar salak olduğumuzu anlayacak. Bu doğru değil. Payı paydasından büyük olan kesri dönüştürmeyi nereden bileyim ben? Bitirdiniz bizi. Daha sadece ikinci gün. Korona’dan ölmezsek, uzaktan eğitim öldürecek bizi. Rahatladım. Üzerimden bir yük kalktı. Lütfen sakinleyin, yavaşlayın, ayağınızı gazdan çekin biraz. Rahat bırakın çocukları.”

Aynı zamanda özel eğitim öğretmeni olan Koenigsberg Levy, Ynet Haber’e yaptığı açıklamada evinde yaşadığı bu çılgın durumun arabasına atlayıp bu videoyu çekmesine sebep olduğunu söyleyerek “Mizah hepimizin kurtarıcısı” dedi. Aşkelon’da yaşayan ve zaman zaman roket saldırıları yüzünden uzaktan eğitime alışık olduğunu söyleyen veli, bu seferki uzaktan eğitimin çok daha zorlayıcı olduğunu belirtti. Öğretmenlerin de iki kat daha fazla çalışmak zorunda olduklarını belirten Levy, İsrail Eğitim Bakanlığının her şeye rağmen çok iyi iş çıkardığını sözlerine ekledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün