Yeni hükümeti kurma görevi ilk olarak Gantz´a verilecek

İsrail Devlet Başkanlığı makamından yapılan açıklamaya göre Reuven Rivlin İsrail´de yeni hükümeti kurma görevini Benny Gantz´a verecek.

Dünya
18 Mart 2020 Çarşamba

İsrail Devlet Başkanı Rivlin, geçtiğimiz pazar günü ülkede ay başında gerçekleşen genel seçimin sonuçlarına göre İsrail Parlamentosunda sandalye kazanan siyasi parti başkanları ile görüştü. Ulusal televizyon kanallarından da yayınlanan istişarelerin sonunda, 61 milletvekili yeni hükümeti kurması için Gantz'ın görevlendirmesini önerdi. 58 milletvekili de yeni hükümeti kurması için şu anki İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun görevlendirilmesini önerdi.

Rivlin istişarelerin ardından Gantz ve Netanyahu ile korona virüsü ile mücadele için ortak bir acil durum hükümeti kurma ihtimalini görüştü.

Mavi – Beyaz İttifakının Lideri Benny Gantz, Birleşik Arap Listesi'ni oluşturan ve parlamentoda 15 sandalyesi bulunan dört Arap partisinin ve yedi sandalye kazanan bulunan Evimiz İsrail Partisi Lideri Avigdor Liberman'ın önerdiği isim oldu. Önceki iki genel seçim sonrasında gerçekleştirilen istişarelerde, Liberman bir aday önermemiş, Gantz ile Netanyahu'nun ulusal birlik hükümeti kurması için çağrı yapmıştı.

Ancak Gantz'a hükümet kurma görevinin verilmiş olması, hükümeti oluşturmak için gereken koalisyonu kurabileceği anlamına gelmiyor.

Bu arada, Birleşik Arap Listesi lideri Ayman Odeh, Likud ve Mavi - Beyaz arasında kurulacak bir ulusal birlik hükümetini desteklemeyeceklerini ve kurulacak böylesi bir hükümete karşı ‘ana muhalefet’ görevi üstleneceklerini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün