Yahudi Amerikalılar Demokratlara oy verecek

ABD’de yapılan bir kamuoyu yoklaması Yahudi asıllı Amerikalıların çoğunun Trump yerine herhangi bir demokrata oy vereceğini ortaya çıkardı.

Dünya
2 Mart 2020 Pazartesi

Yahudi Seçmen Enstitüsü tarafından yapılan araştırmanın sonuçları geçtiğimiz cuma günü basınla paylaşıldı. Buna göre Demokrat adayların büyük bir farkla  Yahudi oyları alacağı tahmin ediliyor.

18-24 Şubat tarihleri arasında yapılan araştırma sırasında Demokrat Yahudi aday Bernie Sanders, etkili Yahudi kurumu AIPAC’ın toplantısına katılmayacağını açıklamıştı.

Bazı siyasi yorumcular bu durumun Demokrat başkan adaylarının aleyhine olacağını düşündü.  Ancak araştırma Yahudi Amerikalıların Sanders’e oy vermese bile Trump’a vermektense, yine oylarını başka bir demokrat için kullanacaklarını belirtiyor.

Yahudi oy verenlerin yüzde 45’i Sanders için olumsuz düşünceye sahipken, bu oran Donald Trump için yüzde 61. ( 2018’de bu oran yüzde 71 di.)  Araştırma yapılan kitlenin yüzde 45’i ise Trump hükümetinin aşırı sağcılara ödün verdiğini belirtti.   

Araştırmaya katılanların yüzde 66’sı kendini Demokrat yüzde 26’sı ise Cumhuriyetçi olarak tarif ederken Trump’ın İsrail politiklarını desteklediklerini belirtti.  Yahudi seçmenlerin yüzde 91’i İsrail destekçisi olduklarını belirtirken, İsrail’in verecekleri oyda belirleyici olduğunu söyleyenlerin oranı sadece yüzde 32. 

Araştırmanın hata oranı yüzde 3,2 olarak açıklandı.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün