Trump’a karşı ‘Yahudi darbesi’ düzenlendiğini iddia eden kanal YouTube’dan men edildi

ABD Başkanı Trump’a karşı bir ‘Yahudi darbesi’ hazırlandığını iddia eden TruNews internet sitesi, YouTube’dan kalıcı olarak men edildi.

Dünya
26 Şubat 2020 Çarşamba

 

Başkan Donald Trump’ın azil suçlamalarını bir ‘Yahudi darbesi’ olarak nitelendiren internet sitesinin sahibi, kalıcı olarak YouTube’da yasaklandı. TruNews daha önce online video platformunda geçici olarak yasaklanmıştı. Kalıcı men duyurusu geçtiğimiz hafta bir tweet yoluyla yapıldı.

Kasım ayında TruNews’un kurucusu, Florida papazı Rick Wiles, bir videoda Trump’ı başkanlıktan düşürme çabalarının “anayasal süreçle seçilmiş Amerikan başkanını devirmek için Yahudiler tarafından yönetilen bir darbe” olduğunu söylemiş, bunun üzerin YouTube’dan geçici olarak men edilmişti.

Wiles, “Size söylüyorum, İsa’nın Kilisesi, sırada siz varsınız. Bunu kafanıza sokun! Sizin peşinizdeler. Bir temizlik olacak. Yahudiler bir ülkeyi ele geçirince bu olur, milyonlarca Hristiyan’ı öldürürler” şeklinde devam etmişti.

Beyaz Saray, en son geçtiğimiz ay İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumuna katılmaları için TruNews’a akreditasyon sağlamıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün