Katliamdan 2 yıl sonra Parkland Yahudileri halen endişeli

ABD’nin Parkland kasabasının Yahudileri, Şubat 2018’de Marjorie Stoneman Douglas Lisesinde meydana gelen kanlı katliamın 2. yılında halen kendilerini güvende hissetmiyor.

Dünya
17 Şubat 2020 Pazartesi

Okul öğrencilerinden 17 yaşındaki  Zoey Fox Snider olay olduğunda çalan yangın alarmını duyunca önce sınıfından fırlamış, dışarı çıkmaya kalkışmış, ardından gelen silah sesleri ve öğretmenlerinin talimatı ile tekrar içeri girerek kendini iki buçuk saat boyunca bir dolaba kilitlemek zorunda kalmıştı. 

Snider o günü hayatı boyunca unutmayacak, psikolojik travma geçiren onlarca lise öğrencisinden sadece biri.  

Fox Snider, ABD tarihinin en kanlı okul katliamından hiçbir yara almadan kurtulan şanslı öğrencilerden olmuştu. Ancak okulun 14 öğrencisi ve üç öğretmeni saldırgan tarafından ateşli silahla vurularak öldürülmüştü. Snider JTA’ya iki yıl sonra saldırı hakkında ne düşündüğü ile ilgili verdiği söyleşide, Parkland Yahudileri olarak halen kendilerini emniyette hissetmediklerini belirtti. Geçtiğimiz cuma, günü Parkland Sinagogunda saldırıda kaybedilen beşi Yahudi, 17 kurban için anma töreni yapıldı. 

Rav Bradd Boxman dua sonrası JTA’ya şunları belirtti: “O günden sonra o karanlık hatırayı arkamızda bırakarak  yaralarımızı sarmaya ve yaşamaya devam ettik.  Ancak bazen  gizli  bir zincir ne yaparsak yapalım bizi halen kolumuzdan çekiyor, o korkunç dakikaları her gittiğimiz yere peşimizden sürüklüyor gibi. Sanırım o günü yaşayan herkes için geçerli bu hisler.”

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün