Barış anlaşması teklifi Batı Şeriya’ya şiddet getirdi

İsrail-Filistin barışını sağlamak için ABD’nin bir senedir üstünde çalıştığı barış anlaşması teklifinin açıklanması Batı Şeria’ya şiddet getirdi.

Dünya
7 Şubat 2020 Cuma

Anlaşmanın tek taraflı ve kendi haklarını hiçe saydığını iddia eden Filistin Yönetimi, halkı isyana ve şiddete yönlendiriyor.

Hafta içinde Kudüs’te İsrail askerlerinin üstüne arabasını sürerek en az 12 askeri yaralayan Filistinli olay yerinden kaçmayı başardı.

Daha sonra şüphelinin kaçtığı Cenin kasabasında arama yapmak isteyen İsrail Sınır Polisi ile Filistin güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Filistinliler askerlere Molotof kokteyli fırlattı ve keskin nişancılarla ateş açtı.   Çatışmada 19 yaşındaki Filistin güvenlik görevlisi seken bir mermiden öldü. İsrail ordusu açıklamasında olay hakkında soruşturma açıldığını, Filistinli polisin Filistin keskin nişancısının mermisi ile mi, yoksa İsrail güvenlik güçlerinden gelen bir mermi ile mi öldüğünün araştırıldığını belirtti. 

Perşembe günü Batı Şeria’da iki farklı bölgede meydana gelen çatışmalarda en az 15 İsrail askeri ve 6 Filistinli de yaralandı.  Cenin’de genel grev ilan edilirken tüm eğitim kurumları, resmi daireler, kamu ve özel iş merkezleri, dükkanlar da kapatıldı.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün