İtalya’da yeni anket: Yüzde 15 “Holokost hiç gerçekleşmedi”

Dünya
5 Şubat 2020 Çarşamba

Akdeniz ülkesi İtalya’da bir sivil toplum örgütü tarafından yapılan ve sonuçları geçtiğimiz hafta yayınlanan ankette, İtalyanların bu yıl Holokost da dahil olmak üzere hükümetin, medyanın ve tarihin güvenilirliği ile ilgili bir dizi konuya ilişkin görüşleri inceleniyor.

Anketin ortaya koyduğu en önemli sonuçlardan biri Holokost bilgisi konusunda oldu. Ankete katılan 1.120 yetişkin arasında Holokost inkârının yaygınlığı, 2004 yılına göre beş kat artmış durumda. Yaklaşık 16 yıl önce yapılan ankette, “Holokost hiç yaşanmadı” diyenlerin oranı sadece yüzde 2,7 idi.

Katılımcıların yaklaşık yüzde 24’ü ise Yahudilerin ekonomiyi ve medyayı, yüzde 26’sı da ABD politikasını kontrol ettiklerini belirtiyor.

Anketi yanıtlayanların yaklaşık üçte ikisi, son zamanlarda gerçekleşen antisemitizm vakalarının bireysel olaylar olduğunu ve İtalya’daki antisemitizmin gerçek kapsamı üzerinde hiçbir etkisi olmadığını belirtti.

Katılımcıların yaklaşık yüzde 20’si, Hitler’in müttefiki ve akıl hocası, 20. yüzyıl faşizminin babası Benito Mussolini’nin “Sadece birkaç hata yapan büyük bir lider olduğunu” görüşünü kabul etti.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün