İngiltere terör karşıtı yasaları sıkılaştırıyor

İngiltere’de geçtiğimiz pazar günü meydana gelen bıçaklı terör saldırısı sonrası, Hükümet terör suçu işleyenlerin hapisten çıkması ile ilgili yasaları sertleştirilecek.

Dünya
4 Şubat 2020 Salı

Üstünde sahte bomba yeleği ile Londra’nın en kalabalık sokaklarından Streatham High’da, iki kişiyi bıçakla yaraladıktan sonra polis tarafından vurularak öldürülen Sudesh Amman, 2018 yılında terör suçu ile mahkum olmuş ve  şartlı tahliyeden yararlanmıştı. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson basına yaptığı açıklamada, yakında terör suçu işleyenlerin hapis cezaları uygulamalarında değişiklikler yapan bir yasa teklifinin mecliste gündeme geleceğini belirtti.   

Bir süredir birçok İngiliz politikacı terör suçlarında güncel duruma uygun düzenlemeler yapılması için çağrıda bulunuyordu. Radikal suçluların hapishanelerdeki hayatı konusunda araştırmalar yapan Ian Acheson da aynı konuya dikkat çekiyor ve standart İngiliz hapishanelerinin bu tip suçlular için uygun olmadığını belirtiyor. 

İngiliz basını, yürürlükteki kanunlar kapsamında yakında birçok radikal mahkumun yeniden serbest kalacağına ve toplum için tehlike oluşturacağına dikkat çekiyor.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün