Eran Yakar’ın Golden Award başarısı

Toplum
29 Ocak 2020 Çarşamba

2008 doğumlu Eran Yakar uluslararası beş ayrı kategoride düzenlenen Bowseat Ocean Awarness Yarışması’nda film dalında Jr 11- 14 yaş grubu arasında birincilik alarak Golden Award almaya hak kazandı.

Bowseat birçok kuruluşu içinde barındıran ve okyanuslardaki kirlilik ile ilgili farkındalık yaratabilmek için birçok organizasyon ve programlar yapan bir kuruluş.

Ödüle layık görülen animasyonu bir sene eğitimini aldığı Adobe Animate programıyla hazırlayan Eran Yakar yaz tatilinde bir ay boyunca her sabah dört saat çalışarak ve 2500 çizim yaparak oluşturdu. Animasyonda görülen her çizimi vakum tablette çizdi. Projesine başlamadan önce araştırma yapan ve filmin akışını kurgulayan, eli kalem tutmaya başladığı andan itibaren çizim yapan genç yetenek önce senaryoyu yazdı ve bu senaryo doğrultusunda çizimlerini gerçekleştirdi.

Yakar animasyonu ile ilgili duygularını şöyle dile getiriyor: “Bu animasyonu yaptım çünkü dünyanın bir uyanışa ihtiyacı var. Gezegenimizi yok ettiğimiz için durmamız gereken bir uyanış. Animasyonumda herkese eylemlerimizin gezegenimizi nasıl etkilediğini göstermeye çalıştım. Aynı zamanda kendimiz ve tüm canlı yaratıklar için yeni, daha iyi bir dünya yapabileceğimizi umuyorum. Her şeyi yapabiliriz, ama sadece denersek…”

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün