Filistinliler Yüzyılın Anlaşması kabul edilirse şiddetle tehdit etti

İsrail’e Batı Şeria’da belirli bölgelerde egemenlik hakkı veren ve başkenti Kudüs olarak kabul ettiği iddia edilen ABD barış planı Filistin yönetimi tarafından büyük tepki ile karşılandı.

Dünya
27 Ocak 2020 Pazartesi

Anlaşmanın basına sızan bölümlerine göre, Filistin tarafı Batı Şeria’nın belirli yerlerinde bir egemenlik hakkına sahip olurken ancak dört yıllık bir geçiş-bekleme süresinden sonra bağımsızlıklarını ilan edebilecek. 

Pazar günü basına konuşan Filistin Lideri Mahmud Abbas, barış planının kabul edilmesi halinde FÖY’ün dağılacağını,(Filistin Özerk Yönetimi) Filistin halkının isyana ve şiddete yöneleceğini belirtti.

Abbas’ın resmi açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Trump’ın Yüzyılın Anlaşması adını verdiği anlaşma Filistin halkının özgür iradesinden onay almadan yürürlüğe giremez. Filistinli liderler tüm kaynaklarını seferber ederek halkına destek vermeye devam edecek ve tatmin edici olmayan anlaşma girişimlerini de engellemeye devam edecektir.” 

Plana tepkisini belirten İsrail’in Arap milletvekili Ayman Odeh de söz konusu planın Filistin halkının çıkarlarından çok gelecek İsrail seçimlerinde Netanyahu’ya hizmet edeceğini ifade etti. Odeh ayrıca, Netanyahu’nun iktidarı uğruna Filistin halkının feda edildiğini belirtti.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün