Şef bana bir hamburger ‘Print Et’

İsrail’in ulusal hamburger zinciri BBB, 3D baskı teknolojisi ile selülozdan ve farklı sebzelerden elde edilen doğal malzemelerle vejetaryen hamburgerler üreten SavorEat Ltd ile ortaklık imzaladı.

Dünya
17 Ocak 2020 Cuma

Calcalist yayın kuruluşunun haberine göre,  Burgus Burger Bar (BBB) lokantası üç boyutlu printer teknolojisi ile hamburger üretimi konusundaki araştırmanın son aşamasında SavorEat Ltd’ye maddi destek verecek ve yazıcıdan  çıkan hamburgerleri satma hakkı  kısa bir süre sadece BBB’de olacak. 

Firmalardan yapılan ortak açıklamaya göre, ticari olarak ilk ‘print edilmiş hamburger’ 2021’de servis edilecek.  Eski adı Chef-It olan Savor Eat şirketi uzun bir süredir hamburger print edebilecek üç boyutlu yazıcılar üzerine araştırmalar yapıyor.   

Üç Boyutlu 3D teknolojisi ile hamburger; içinde sebze bazlı proteinler, yağlar, karbonhidratlar ve selüloz olan bir kartuştan sağlanan malzemelerin, çeşitli şekiller ve formlar oluşturacak şekilde üç boyutlu bir yazıcıda basılması ile üretiliyor.   

Selüloz bu aşamada ana malzeme olan hamburgerin vejetaryen etini oluşturur, yağlar eti lezzetli hale getirirken, kartuşun diğer mürekkep haznelerinden gelen gıda malzemesi ise turşu ve salata gibi ürünleri oluşturuyor.  Printer kafaları  bir yandan X,Y,Z eksenlerinde  gidip gelerek malzemelerini bırakıyor, kızıl ötesi bir ışın hamburgerin üretilirken pişmesini sağlıyor.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün