New York Times, Yahudilere destek yürüyüşü için çağrı yaptı

New York Times Gazetesi’nde son çıkan bir yorum haberde, New York halkı, son aylarda Yahudilere karşı yapılan ırkçı saldırılara karşı pazar günü protesto yürüyüşüne davet edildi.

Dünya
3 Ocak 2020 Cuma

New York Times yazı işleri yönetimi çağrısında, son zamanlarda New York sınırları içinde  meydana gelen 421 nefret suçunun yarısından fazlasının Yahudilere karşı işlendiğini, bu duruma karşı yapılacak bir yürüyüşle tüm inançların sahiplerinin Yahudilere destek vermesi gerektiğini belirtti. 

Çağrıda şu ifadeler yer aldı: “Yahudiler New York sokaklarında saldırıya uğramaktadır. New Yorklular buna karşı tepkisiz kalamaz. Dünya tarihinin bu en bulaşıcı nefretine (antisemitizm) karşı hepimiz pazar günü New York sokaklarına çıkmalı ve birlik mesajı vermeliyiz.” 

Gazete geçtiğimiz yıl Fransa’da aynı konulu yürüyüşe de dikkat çekti ve şunları belirtti: “Pazar günü binlerce Yahudi ve Yahudi olmayan vatandaşı Brooklyn sokaklarında kol kola görmek güzel olmaz mı?” 

Editörlerin yazısı antisemitizme karşı duruşları ile dikkat çeken New York Valisi Andrew Cuomo ve Belediye Başkanı Bill de Blasio’yu da övdü ve onları da yürümeye davet etti.

 Çağrı şöyle son buldu: “Hepimizi nefretten korunmak için antisemitizme karşı orada olmalı, sokaklarda beraber yürümeliyiz.”

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün