Damdaki Kemancı´yı izleyen Clinton duygulandı

ABD Dışişleri eski Bakanı Hillary Clinton, Damdaki Kemancı (Fiddler on the Roof ya da Fidler Afn Dakh) oyununun Yidiş yapımını Manhattan’da izlemeye gitti.

Dünya
2 Ocak 2020 Perşembe

Oyunun ardından sahneye çıkan Clinton, Yönetmen Joel Grey’e sarıldı ve tebrik etti.

 Damdaki Kemancı oyununun sosyal medya hesaplarından da  Clinton’ın oyuncularla sohbet ettiği videolar paylaşıldı. Videolarda, Clinton’ın “Bu performansın beni ne kadar etkilediğini anlatamam. Her şeyiyle mükemmel bir yapımdı. Günümüzde, çevremizde ve dünyada olup biten olayları göz önüne aldığımızda herkese bu yapımı izlemesini, hissetmesini ve benim yaptığım gibi sonunda ağlamasını öneririm. Böylece, etrafımızda eksik olan empatiyi biraz da olsa geri getirebiliriz. Hepinize teşekkür ederim” açıklamasını yaptığı görüldü. 

Yapımda rol alan oyunculardan Nick Raynor, kendi Instagram hesabından, Clinton ile bir fotoğrafını paylaşıp “Clinton gözlerindeki yaşlarla bize bu oyunla verdiğimiz mesajın önemini gösterdi. Bizimle vakit geçirdiği için ona teşekkür ediyoruz” mesajını yayınladı. 

Clinton, oyunu izlemeye giden ilk tanınmış kişi değil. Geçtiğimiz senenin başlarında da,  Yahudi asıllı ABD Anayasa Mahkemesi Üyesi  Ruth Bader Ginsburg de oyunu izlemeye gitmişti.

 Yidiş, Aşkenaz Avrupa Yahudilerinin konuştuğu,yarı Almanca yarı İbranice'den oluşan içinde Aramca ve Slav kelimeler de olan gelenelsel bir lisandır.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün