İsraillilerin kuyruğa girdiği Suudi Arabistan filmi

Suudi kadın yönetmen Haifaa al Mansour tarafından yapılan The Perfect Candidate adlı filmin İsrail galasında tüm biletler anında satıldı. Film Mart 2020’de İsrail’de sinema salonlarında gösterilecek.

Dünya
30 Aralık 2019 Pazartesi

İsrail seyircisi tarafından çok beğenilen film, Suudi Arabistan’da yaşayan kadın bir doktorun, çalıştığı hastanenin son derece bozuk yollarını düzeltmek için belediye başkanlığına aday olmasını beyaz perdeye yansıtıyor.

Film, doktor kadının, erkek egemen Suudi toplumunda belediye başkanlığı için yarışırken karşılaştığı kanuni ve kültürel engelleri ortaya koyması ile dikkat çekiyor. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı filme İsrail’de gösterilen ilgiyi bakanlığın Arapça sosyal medya hesaplarında açıklayınca, yüzlerce yorum aldı.  Yorumlardan en çok dikkat çekeni ise şöyleydi: “İsraillilerin Suudi Arabistan’a ilgi ve sevgileri  Filistinlilerin sevgisinden nasıl daha fazla olabilir?”  

Resmi bir diplomatik kanal olmamasına rağmen, İsrail-Suudi Arabistan ilişkileri son aylarda çok gelişti. İsrail Dışişleri Bakanlığı Arapça olarak açtığı sanal Büyükelçilikte İsrail kültürünü Suudi toplumuna tanıtıyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün