Filistinli Noel Baba Kudüs’te İsrailli belediyenin hediyelerini dağıttı

Hıristiyan alemi Noel’i kutlamaya hazırlanırken Filistin asıllı Issa Kassissieh, Kudüs Belediyesi’nin sponsorluğunda Noel Baba olarak şehrin Hıristiyanlarına çam ağacı ve hediyeler dağıtıyor.

Dünya
20 Aralık 2019 Cuma

Yıllardır her Noel’de, Noel Baba olarak hediyeler dağıtan Kassissieh, görevini Kutsal Topraklara neşe ve barış getirmek olarak tanımlıyor.  Kassissieh, basına yaptığı açıklamada, barış ve neşenin özellikle bu sene her zamankinden daha da elzem olduğunu belirtti.   

Filistinli bir Hıristiyan olan Kassissieh, Kudüs’ün Eski Şehir semtinde vatandaşlara hediyelerini dağıta dursun, 8 kilometre ötede İsa Peygamber’in doğduğu şehir Bethlehem, İsrail-Filistin otoriteleri arasındaki tüm gerilime rağmen son 20 yılın en büyük ve kalabalık Noel törenlerine hazırlanıyor.   

Bu sene son zamanlardaki barış ortamını fırsat bilen yüzlerce yabancı turistin Bethlehem’deki törenlere katılması bekleniyor.  Ancak Batı Şeria’dan ve Gazze’den Hıristiyan Filistinlilerin Bethlehem’e gelmesi İsrail’in güvenlik önlemleri yüzünden her zaman kolay olmuyor.  Bu sene İsrail otoriteleri 1000 Filistinliye seyahat yasağı koydu.

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün