Prens Charles Holokost Forumu için İsrail’e gidiyor

İngiliz Tahtının Varisi Galler Prensi Charles İngiliz Devleti adına İsrail’i ziyaret edecek.

Dünya
19 Aralık 2019 Perşembe

23 Ocak 2020’de Yad Vaşem Müzesinde Dünya Holokost Forumu’na katılacak olan Charles’ın ziyareti, resmi sıfatla bir ilk olacak.

Tarihi ziyaret basına Galler Prensi’nin resmi ikametgahının sözcüsü tarafından duyuruldu. İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin’in davetlisi olarak Dünya Holokost Forumu’na katılanlar arasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Devlet Başkanı Frank-Walter Steinmeier, İtalya Devlet Başkanı Sergio Mattarella ve Avusturya Devlet Başkanı Alexander Van der Bellen var.

Şimdiye kadar 40 farklı ülkenin lideri Foruma katılacağını teyit etti.   

Prens Charles ziyareti sırasında Rivlin ve diğer yetkililerle toplantılar yapacak. Charles Batı Şeria’da FÖY Yönetimi lideri Mahmud Abbas ile de buluşacak.

Charles’ın eşi Cornwall Düşesi Camilla’nın da  27 Ocak Holokost Anma Gününde Polonya’daki  Auschwitz Müzesini, kampın özgürlüğe kavuşmasının 75. yılı münasebeti ile ziyaret edeceği  bildirildi.  

Prens Charles 1995 yılında öldürülen İsrail Başbakanı Yitshak Rabin’in ve 2016’da da vefat eden İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres’in cenazesi dolayısı ile daha evvel iki defa Kudüs’ü ziyaret etmişti.  

Ancak daha evvelki ziyaretler Kraliçe adına yapılmış, İngiliz Devletinin resmi ziyareti olarak kayda geçmemişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün