Almanya güzelinden Şalom kampanyası

Almanya Miss Internet Güzeli, Almanya ve Batı Avrupa’da yayılmakta olan ırkçılık ve antisemitizme karşı farkındalığı arttırmak için sosyal medya kampanyası başlattı.

Dünya
18 Aralık 2019 Çarşamba

2018’de Almanya güzellik yarışmasında Miss Internet seçilen ve Yahudiliğini her fırsatta dile getiren Tamar Morali, 10 Aralık İnsan Hakları Gününde ‘Shalom’ adını verdiği bir kampanya başlattı.

Morali’nin bir araya getirdiği Almanya’nın etkili insanları özel olarak önlü arkalı sırayla İbranice ve İngilizce Shalom (barış) yazan kapüşonlu sweatshirtler giyerek Instagram’da poz verecekler.

Sosyal medya ‘influencer’ları olarak geçen bu kişiliklerin toplam 30 milyon kişilik takipçi listesi bulunuyor. Instagram paylaşımlarında fotoğraflarının yanı sıra antisemitizm veya ırkçılıkla ilgili kendilerine ait ifadeler de bulunacak.

Miss Germany Cooperation Yarışmasında ilk kez yarışan Yahudi asıllı Morali Almanya’da Karlsruhe şehrinde doğduktan sonra 8 yaşında İsrailli ailesi ile Viyana’ya taşındı. Şu anda İsrail’de yaşayan güzel Herzliya’da işletme ve iletişim okuyor. Morali bugüne kadar medya ve Yahudi kuruluşlarının antisemit olayları ele aldığını; artık genç nesillere, dahası antisemitizmi hayatlarında hiç duymamış insanlara ulaşmak için Instagram influencer’larını bu konuda konuşturmak istediğini açıkladı.

Morali herkesi #shalom yazıp fotoğrafını paylaşarak kampanyaya katılmaya çağırdı.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün