Yeni İngiliz hükümetinden antisemitizme karşı kanun

İngiltere’de ezici bir çoğunlukla seçimi kazanan Muhafazakar Parti, İsrail karşıtı BDS örgütünün faaliyetlerine karşı yasa çıkarmaya hazırlanıyor.

Dünya
16 Aralık 2019 Pazartesi

İngiltere’nin Holokost Sonrası Mutabakatlardan sorumlu Özel Temsilcisi Lord Eric Pickles, Kudüs’te bir konferansta yaptığı konuşmada, yeni kanunun İngiliz kamu şirketlerine, Filistin destekçisi BDS örgütü ile ilişkisi olan kurumlarla her türlü ticari faaliyeti yasaklayacağını belirtti. 

Lord Pickles sözlerini şöyle sürdürdü: “BDS örgütü antisemit bir kurumdur ve hakkettiği muameleyi görecektir. Birleşik Krallık Yahudiler olmadan İngiltere değildir.” 

Gelenek gereği Kraliçe Elizabeth yeni meclisin ilk oturumunda bir konuşma yapacak ve Boris Johnson Hükümetinin temel programını anlatacak. Kraliçe, kamu  kurumlarına ve devletten yardım alan her tür birey ve tüzel kişiliklere, BDS ile iş yapmayı  yasaklayan kanun tasarısını da bizzat meclise sunacak. 

Yeni kanunun, bir süredir belediye ve yerel gruplara İsrail ile iş yapmamaları için baskı yapan BDS örgütünün faaliyetlerini  kısıtlayacağı tahmin ediliyor.

Johnson hükümetinin buna ek olarak İsrail ile zaten iyi olan ilişkilerini daha da geliştireceği, ticari konularda daha fazla işbirliği içinde olacağı gelen haberler arasında.

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün