Seçim yenilgisi istifa getirdi

İngiltere’de seçimde büyük oy kaybeden İngiliz İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, parti başkanlığından istifa edeceğini duyurdu.

Dünya
16 Aralık 2019 Pazartesi

İngiltere’de cuma günü itibarı ile tüm oylar sayıldı. İşçi Partisi 650 sandalye bulunan parlamentoda 205’ten az sandalye sahibi oldu. İşçi Partisinin 2017 seçimlerine kıyasla 50’den fazla milletvekili kaybına uğradığı İngiliz gazetelerinin manşetlerinde.

Uzmanlar 1935 yılından bu yana, partinin böylesine bir politik güç kaybına uğramadığını belirtiyor.  Corbyn’den sonra partinin ikinci adamı olan John McDonnel seçim yenilgisini büyük ölçüde partinin Brexit politikalarına bağlarken, Londra eski Valisi Ken Livingston, Yahudi oyların hesaba katılmamasının  büyük rolü olduğunu belirtti.

Eski Vali, antisemit açıklamalarda bulunduğu iddiaları ile zamanında partiden istifaya zorlanmıştı. 

Muhafazakar Parti’nin bakanlarından Michael Gove seçim zaferi ile ilgili olarak Londra’da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Aylardır siz Yahudi vatandaşlarımız, korku içinde yaşadınız. ‘Acaba antisemit ve teröristlerle işbirliği olan bir başbakan seçilirse ne olur?’ diye endişe ettiniz. 

Bir daha asla böyle bir korku duymayacaksınız…”

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün