İngiltere’de Muhafazakar Parti zafer kazandı

Tarih bir kere daha antisemitizmi, Yahudi düşmanlığını siyasi hayatına alet edenleri yenilgiye uğrattı.

Dünya
13 Aralık 2019 Cuma

İngiltere’de Muhafazakar Parti parlamentoda 368 oy kazanarak tarihi bir seçim zaferine imza attı. İşçi Partisi İngiltere’nin kuzey bölgelerinde, en kuvvetli olduğu bölgelerde bile  hatırı sayılı oy kaybetti. Seçimde  İşçi Partisi ise  ancak 191 sandalye kazanabildi. 

İngiltere’nin AB’den ayrılması konusunda ayak sürten, yaklaşık üç yıldır meclisi kilitleyen, İsrail aleyhtarlığı üzerinden adeta gizli bir antisemit politikaya bulaşan Jeremy Corbyn’in liderliğindeki İşçi Partisi’nin politikaları ters tepti. 

Siyasi gözlemciler yorumlarında İşçi Partisi'nin  başarısızlığını Brexit ve diğer sebepler olarak yorumlarken. Başka sebeplerin içinde en önemlilerden birinin  antisemitizm olduğu belirtiliyor. 

Boris Johnson’un liderliğinde Muhafazakar Parti’nin mecliste 86 oy farkla çoğunluğu elde ettiği, dolayısı ile en hızlı  şekilde Brexit konusunun çözüleceği bekleniyor.  AB’nin İngiltere’ye bu konuda verdiği süre Ocak 31’de doluyor. 

Seçim sonucu Muhafazakar Parti’nin yeni lideri Boris Johnson’a da büyük bir güç vermiş durumda.  BBC’ye yorum yapan siyasi gözlemciler Johnson’un başarısını tarihin Demir Leydi olarak tanıdığı Margaret Thatcer’dan bile büyük olduğunu belirtiyor.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün