İran’da silahsız protestoculara yaylım ateşi: 100 ölü

İran’ın çoğunluğu Arap asıllı vatandaşlardan oluşan Mahshahr şehrinde, silahsız protestoculara Devrim Muhafızları Birliği tarafından makineli tüfekle ateş açıldı.

Dünya
2 Aralık 2019 Pazartesi

Hiçbir uyarı yapılmadan açılan ateş sonucu en az 100 kişinin öldüğü belirtildi.  

New York Times’a ulaşan haberlere göre söz konusu olay İslam Devletinin kurulduğu günden bu yana meydana gelen en kanlı olaylardan biri.  18 Kasım’da meydana gelen katliam şimdiye kadar basından gizlendi

İran’a ABD’nin önderliğinde uygulanan ekonomik  yaptırımlar dolayısı ile ekonomi dibe vurmuş durumda. Devletin enerji fiyatları başta olmak üzere birçok mal ve hizmete yaptığı zamlar dolayısı ile vatandaşlar arasında oluşan gerilim sokak gösterilerine dönüşüyor.

İran’ın neredeyse tüm şehirlerinde halk isyan halinde. Petrol kaynakları ile dünyanın sayılı zengin ülkelerinden olan İran’da, hükümet geçtiğimiz günlerde benzine yüzde 200 zam yaptı. 

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, İran konusunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi yaptı.  Beyaz Saray basına yaptığı açıklamada, görüşme konusunda ayrıntı vermezken “Liderler İran tehdidini ve bölgesel barışı korumak konusunu görüştü” ifadesini kullanmakla yetindi.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün