Helena Bonham Carter’ın dedesinin Holokost kahramanı olduğunu öğrendiği anlar televizyon dizisinde

Oyuncu Helena Bonham Carter büyükbabasının Holokost sırasında binlerce Fransız Yahudi’sini kurtardığını öğrendi. Bu gerçeğin ortaya çıkarıldığı anlar ve Carter’ın tepkisi, gelecek hafta İngiltere’de dizi olarak yayınlanacak.

Kültür
27 Kasım 2019 Çarşamba

Dört bölümlük ‘My Grandparents’ War/ Büyükbabamların Savaşı’ adlı dizinin tanıtımında, “Hollywood yıldızları büyükbabalarının ayak izlerini takip ederek ailelerinin geçmişlerine olağanüstü bir yolculuğa çıkıyor” deniliyor.

Dizinin yapımını üstlenen ‘British indie Wild Pictures’ II. Dünya Savaşının başlangıcının 80. yılı dolayısıyla bu temayı seçtiklerini açıkladı.

Bir bölümde anne tarafından Yahudi olan Carter, İspanyol diplomat olan dedesi Eduardo Propper de Callejon’nun hükümetine karşı koyarak Nazi işgalindeki Fransa’dan binlerce Yahudi’nin kaçmasını sağladığını öğreniyor. Carter aynı zamanda İngiliz olan babaannesinin antisemitizmle mücadele eden bir hava akını gözcüsü olduğunu duyuyor.

Oldukça duygulanan Carter ailesinin fevkalade olduğunu söylüyor ve geç doğduğu için onlarla kuramadığı bağı bu programla kurabildiğini, onlarla sanki konuşuyormuş gibi hissettiğini belirtiyor. Ailesinin köklerine inmeye devam edeceğini açıklayan Carter, yaşlı aile bireylerinin Holokost travması yüzünden hâlâ suskunluklarını koruduklarını düşündüğünden torunlarına mutlaka açılmalarını gerektiğini ekliyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün