İbranice ve Arapça: Aslında ne kadar yakınız birbirimize

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından çekilen ve İbranice ile Arapçanın ortak yönlerini ve eş anlamlı kelimelerini anlatan video sosyal medyada bir anda 3 milyon takipçi kazandı.

Dünya
26 Kasım 2019 Salı

Dışişleri Bakanlığının Arap ülkelerine yönelik medya departmanı tarafından hazırlanan video, Birleşik Arap Emirlikleri'nden  önemli yetkililerin  sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. 

Videoda rol alan iki sunucu Sapir Levi ve  Tamar Schwarzbard  sadece telaffuzu farklı olan İbranice ve Arapça kelimeleri  seslendirerek, aslında Arap ve İbrani kültürünün geçmişten bu yana birbirine ne kadar yakın olduğunu ispat ediyor.  

İsrail Dışişleri Bakanlığının Arapça sosyal medya hesaplarına bir anda üç milyon takipçi kazandıran video, BAE’nin önemli devlet adamlarından Dr. Ali Bin Tamim tarafından da paylaşıldı.  Bin Tamim aynı zamanda BAE’nin Devlet Başkanı Halife Bin Zayed Al Nahyan’a yakınlığı ile biliniyor. 

İsrail ile BAE resmen hiçbir diplomatik ilişkiye sahip olmamalarına rağmen son yıllarda gayrı resmi olarak ekonomik ve diplomatik olarak işbirliği içinde.  

İsrailli atletler BAE’deki turnuvalarda İsrail’in resmi sembollerini kamu alanında rahatça üniformalarında kullanıyor, İsrail pasaportu sahipleri özel vizelerle ülkeye girebiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün