Yahudi Kurumu ADL’den Chobani Yoğurt’un kurucusu Hamdi Ulukaya’ya ödül

ABD´deki Chobani Yoğurtlarının kurucusu ve CEO´su Hamdi Ulukaya´ya mültecilere yardımlarından dolayı Yahudi kurumu ADL tarafından "2019 Nefrete Karşı Cesaret" ödülü verildi.

Dünya
22 Kasım 2019 Cuma

Hamdi Ulukaya,  ADL’nin New York’ta yıllık toplantısında yapılan törende ödülü için şunları söyledi: “ADL’nin bize öğrettiği gibi nefret normal bir insan davranışı değildir.

 Nelson Mandela da, “Kimse dünyaya rengi farklı diye başkasından nefret etmek için dünyaya gelmiyor” derdi.  Eğer bu dünyada ırkçılık ve nefret halen varsa, bu insanlığın bir problemi değil bizim kendi hatamızdır.” 

The Anti-Defamation League olarak bilinen ADL (İftira ve İnkar ile Mücadele Birliği) başta antisemitizm olmak üzere dünya çapında her tür ırkçılık ve ayırımcılıkla mücadele ediyor. Dünyada çeşitli grup ve ırklar hakkında çıkarılmış komplo teorileri, tarihi olayların siyasi çıkarlarla saptırılması, Yahudi soykırımı Holokost’un inkarı gibi konular ADL’nin misyonuna giriyor.  

Aynı törende, "Borat" filmi ile meşhur olan sinema oyuncusu ve komedyen Sacha Baron Cohen de ADL'nin "Uluslararası Liderlik Ödülü’ne layık görüldü.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün