İzel Rozental’den ‘Gezginin Gözü, Gezginin Defteri’ Sergisi

Karikatürist ve yazar İzel Rozental’ın ‘Gezginin Gözü, Gezginin Defteri’ sergisi Schneidertempel Sanat Merkezinde (SSM) 14 Kasım Perşembe günü kapılarını açtı.

Toplum
20 Kasım 2019 Çarşamba

Sergi, Rozental’in bugüne kadar dünyanın dört bir tarafında gezdiği farklı ülkelerde çektiği fotoğraflardan ve bu fotoğrafların açıklamalarından oluşuyor.

Serginin küratörlüğünü Yüksek Mimar Aykut Köksal yaptı. Köksal, sergi kitapçığında yer alan yazısında şöyle diyor: “İzel Rozental bir gezgin. Yerkürenin dört bir yanında sayısız kenti gezmiş: Atina, Cape Town, Delhi, Havana, Helsinki, Nice, Paris, San Francisco, Wellington, Kyoto vb. vb. Her gezginin yaptığı gibi, Rozental, gezdiği yerlerin fotoğraflarını çekiyor. Ne ki her gezginin yapmadığı bir şeyi daha yapıyor, defterine notlar alıyor, kimi gezerken, kimi daha sonra. Peki, bu fotoğraflarla bu notlar buluşunca ortaya ne çıkar? Dahası, bu buluşma bir serginin içeriğini oluşturabilir mi? Schneidertempel’in ana mekânında boy gösteren ‘yerleştirme’ bu soruların yanıtlarını vermeye çalışıyor.”

Açılış gününde İzel Rozental’in ardından birer konuşma yapan Küratör Aykut Köksal ve serginin tasarımcısı Ersu Pekin, serginin oluşum sürecini dile getirdi.

Sergi 15 Aralık tarihine kadar meraklılarını bekliyor. Aynı zamanda ‘Dünden Bugüne Türkiye’de Aşkenazlar’ başlıklı kalıcı bir sergiye ev sahipliği yapan Schneidertempel Sanat Merkezi, pazartesi ve salı günleri dışında her gün 11.00-18.00 arasında gezilebiliyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün