İzzet Pinto’ya ABD Ticaret Odasından ödül

ABD’nin prestijli ödüllerinden TOA Ödülleri bu yıl, Türkiye’nin kültürel tanıtımına yaptığı katkılarından ve Türk dizilerinin dünyaya duyurulmasında üstlendiği rolden ötürü Global Agency CEO’su İzzet Pinto’ya verildi.

Toplum
20 Kasım 2019 Çarşamba

Beyaz Saray’ın karşısında yer alan ABD Ticaret Odasında gerçekleşen ödül töreninde, İzzet Pinto Amerika sınırlarının dışında üstün başarı ödülü alan tek isim oldu.

Türkiye ve Amerika arasındaki ilişkiye yeni bir bakış ve soluk getiren TOA Ödülleri, bu yıl ilk defa dizi ve film ihracatı sektörüne ödül verdi. TOA Ödülleri, TurkOfAmerica Derneği’nin titiz çalışması ve araştırması neticesinde iş dünyası, kültürel, sosyal ve akademik alanda uluslararası üstün başarıları ile adından söz ettiren Türklere ve Amerikalılara veriliyor.

Türkiye’den dünyaya en fazla film ve dizi ihracatı gerçekleştiren Global Agency CEO’su İzzet Pinto ödülünü, Amerika Birleşik Devletleri Eski İçişleri Bakanı (2017-2019) Ryan Zinke’den aldı. Pinto, ‘’Böyle bir ödülü ABD Ticaret Odası’nda almaktan hem onur duyuyorum hem de Türk dizilerinin Türkiye’nin kültürel gücü olmasından ötürü iki ülke arasındaki ilişkilere olumlu etkileri olduğunu düşünüyorum. Dünya’da Amerika’dan sonra dizi ihracatında ikinci ülke olmamız diğer sektörlere de olumlu yol açarak, birçok ihracat kalemine destek vereceğine inanıyorum. Aynı zamanda bu başarı kültür ihracatını da ekstra önemli kılıyor’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün