İzmir´de Uluslararası İsrail ve Yahudilik Çalışmaları Konferansı

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Uluslararası İsrail ve Yahudilik Çalışmaları Konferansı İzmir Demokrasi Üniversitesi ev sahipliğinde 8-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti.

Toplum
13 Kasım 2019 Çarşamba

Yurt içi ve dışındaki çeşitli üniversitelerden çok sayıda akademisyenin katıldığı konferansın bu yılki teması ‘Dönüm noktaları, değişim ve süreklilik içinde Yahudilik ve İsrail’ olarak belirlendi.

Açılış konuşmalarını Üniversite Rektörü Prof. Bedriye Tunçsiper adına Uluslararası İlişkiler Bölümü dekanı ve İsrail’in Ankara’daki Maslahatgüzarı Roey Gilad gerçekleştirdiler. Yaklaşık 90 konuşmacının katıldığı konferansta 105 bildiri sunuldu.

Şalom Gazetesi yazarları da konferansın yazarları arasında yer aldı. Doç. Dr. Umut Uzer ‘Türkiye-İsrail İlişkilerine Teorik Bir Yaklaşım, Metin Delevi ‘Yahudi Karşıtlığı/Antisemitizm: Kısa Tarihçesi Ve Günümüze Yansımaları’, Silvyo Ovadya ise ‘Kartpostalların Dilinden Osmanlı Ve Türk Yahudileri’ başlıklı konuşmalar sundular. Umut Uzer ayrıca bir oturumun başkanlığını yaptı. Başta İsrail olmak üzere çok sayıda yabancı bilim insanı ve araştırmacının katıldığı toplantı İzmir’de gerçekleşmesi nedeniyle geçtiğimiz yıllardan daha fazla ilgi gördü.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün