Kristal Gece yıldönümünde İskandinavya’da sarı yıldızlar görüldü

Nazi Soykırımı sırasında Yahudilere taktırılan sarı Davud’un Yıldızı şeklindeki armalar, Kristal Gece’nin 81. yıldönümünde Danimarka ve İsveç’teki birçok Yahudi bölgesine yerleştirilmiş olarak bulundu

Dünya
13 Kasım 2019 Çarşamba

Cumartesi günü, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın 240 kilometre batısındaki bir kasaba olan Silkeborg’da, Ella ve Henrik Chievitz isimli bir Yahudi çiftin posta kutusunda, Kopenhag bölgesindeki bir başka Yahudi ailenin evinde ve Randers Yahudi mezarlığında sarı yıldızlar görüldü. Bunun yanında birçok mezar taşı, boyalarla ve Nazi sembolleriyle işaretlenip tahrip edildi.

İsveç’te ise sarı yıldızlar Adat Jeshurun Sinagogunun yakınındaki Bajit Yahudi kafesinde ve Büyük Stokholm Sinagogunda bulundu.

Nefret suçu örneği

Bu yılın başlarında Yahudi asıllı bir kadının bıçaklanıp ağır şekilde yaralandığı İsveç’in Helsingborg kentinde Yahudilerin bulunduğu binalarda ve Norrkoping bölgesinde de yıldönümünün anıldığı cumartesi günü sarı yıldızlara rastlandı.

İsveç ve Danimarka’daki yetkililer ile İsveç Yahudi Toplulukları Konseyi Başkanı, bulunan bu yıldızların Yahudi karşıtı nefret söyleminin bir işareti olduğu yönünde açıklamalarda bulundu.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün